Aambeien Wat zijn de symptomen?

Aambeien Wat zijn de symptomen?

Een juiste definitie van aambeien bestaat er eigenlijk niet maar ze kunnen het best worden beschreven als grote massieve kleine klompjes vlees die veel bloedvaten bevatten, binnen in het anale gangen stelsel.

Het anale gangen stelsel is niets meer dan de laatste 4 zeg 5 centimeter waar de stoelgang doorheen gaat komen, op weg naar het toilet.

De anus is ook wel de opening van dit gangen stelsel wat naar buiten gaat.

De meeste mensen en ook ik vinden aambeien abnormaal, maar eigenlijk komen ze bij iedereen (zelf op dit moment zijn ze aanwezig) voor.

Het is alleen zo, dat wanneer de aambeien groter beginnen te groeien (en dit kan voor ieder mens verschillende oorzaken hebben), deze voor vervelende jeukende problemen kunnen zorgen.

Ondanks het feit dat iedereen last heeft van aambeien, worden deze aambeien slechts bij 5% van de Nederlandse bevolking groter dan normaal en zorgen dan voor vervelende problemen.

Maar let op: Aambeien hoeven dus niet altijd voor problemen te zorgen.

Deze vergrote aambeien komen bij zowel mannen als vrouwen voor en meestal in de leeftijd van 45 tot 65 jaar. Ze kunnen uiteraard ook op jonge leven al een rol in uw leven gaan spelen.

De anatomie van aambeien

Bij je anus lopen een verschillende bloed aderen. Dit komt omdat de anus niet meer dan een spier is.

Het is daarom normaal dat wanneer je last hebt van aambeien en soms wat bloed bij de ontlasting ziet zitten, dat de kleur van het bloed rood is.

Door de dichtheid van onze aderen is bij het laatste gedeelte van onze anus het grootst.

Het kan zijn dat het bloeden soms lang aanhoud. Dit is simpel te verklaren omdat onze aderen nu dicht bij de aambeien liggen en deze raken door de groeiende aambeien vaak beschadigd.

Wat zijn de symptomen ,

Comments are closed.