Waar door ontstaan aambeien?

Waar door ontstaan aambeien?

Er zijn 2 verschillende soorten aambeien. Wanneer de aambeien zich in de anus bevinden worden ze inwendige aambeien genoemd. Maar als de aambeien zich aan de buitenkant bevinden, worden dit uitwendige aambeien genoemd.

Het enige verschil tussen inwendige en uitwendige aambeien is dat inwendige aambeien zich binnen in de anus bevinden en uitwendige aambeien aan de buitenkant van de anus.

Het is dan ook inderdaad zo dat je de uitwendige aambeien kunt voelen zitten en ze een stuk minder leuk zijn dan de inwendige aambeien.

Het is niet echt bekend waarom aambeien gaan groeien en groter worden. Men heeft er verschillende theorieën over de reden waarom aambeien groeien en ze voor problemen kunnen gaan zorgen.

Men kan aan verschillende dingen denken bijvoorbeeld slechte voeding, een slechte stoelgang of een slechte darmwerking, maar alle hier genoemde redenen kunnen niet als een directe aanleiding worden aangewezen.

Helaas voor vrouwen is er een factor die wel kan worden aangetoond namelijk de zwangerschap.

Zwanger zijn is het mooiste wat er is voor een vrouw, en je wilt dit zo soepel mogelijk doorlopen liefst zonder al te veel pijntjes.

Rugpijn, vermoeidheid en regelmatig eten is moeilijk te voorkomen.

Helaas zijn dit niet alle problemen die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap.

Wist je dat zwangere vrouwen een veel grotere kans hebben om aambeien te ontwikkelen dan de “gewone” mens.

Dit komt omdat tijdens de zwangerschap de baarmoeder steeds groter wordt, hierdoor zullen je darmen worden samengedrukt en je darmwerking zal minder goed gaan functioneren.

De bekkenaders zullen minder goed worden doorbloed en de kans op aambeien zijn daar door extra vergroot voor de zwangere vrouw.

Waar door ontstaan aambeien? ,

Comments are closed.